Babynádivka

Tenhle oběd se stal elegantním řešením, které spojilo příjemné s užitečným, tedy nový typ jídla a spotřebování skomírajícího pečiva. Navíc je to dospělácké jídlo, pouze v drobné dětské úpravě. Tedy z jedné mísy jídlo pro celou rodinu, stačí včas odebrat nekořeněnou porci.

Nakrájené kousky pečiva jsem hodně zvláčnila mlékem, jako koření posloužila nasekaná petržel. Přidala jsem na drobno nakrájenou (a oloupanou) červenou papriku. Na závěr jsem přidala žloutek, pro větší děti klidně celé vajíčko. Celou směs jsem promíchala a dala upéct. Dcerka si vesele jedla rukama a nádivka měla úspěch.


 

Výhodou nádivky je nepřeberné množství obměn. Nechala by se přidat na kostičky nakrájená dětská šunka, libovolná zelenina (třeba hrášek), různé bylinky. 



 
Pro ilustraci přidávám ještě variantu velikonoční hlavičky, kterou připravujeme na bílou sobotu, tentokrát v babyverzi. Do nádivky jsem přidala větší množství petržele a také nakrájenou mrkev, opět jsem použila dětskou šunku.


 
 
 
 

 
 
 

 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky