Banánové lívance

U nás jsou banánové lívance hitovka. A to nejen u Medy, ale když dělám lívance, jíme je všichni. Tohle je prostě dětský recept, který dostane i dospěláka!

Vidličkou rozmačkáme jeden zralý banán, přidáme dvě lžíce hladké špaldové mouky (lze samozřejmě přidat i jinou – rýžovou, ovesnou či klasickou pšeničnou), žloutek (pro starší děti celé vejce), trochu vody (pro starší děti mléko). Umícháme hladké těsto, které je konzistencí hustší než palačinkové – půjde pohodlně lžící tvořit lívanečky na pánvi či na lívanečníku.

Opečeme do zlatova bez použití oleje (olej není nutný, mně samotné chutnají více lívance na sucho, ale lze samozřejmě pánev lehce vytřít kvalitním řepkovým olejem).

Pro malé děti podáváme jen tak, pro větší zdobíme jogurtem či tvarohem, přidáváme ovoce. A nebo taky úplně jinak, fantazii se meze nekladou.


 

Komentáře

Oblíbené příspěvky