Žemlovka

 

A do třetice zapečených pokrmů tu máme jednu sladkost. Zemlbána, semlbába, žemlovka, bublanina… Stále jeden a tentýž pokrm na bázi pečiva a jablek.

Pečivo zvláčníme dostatečným množstvím mléka s vajíčkem, přidáme nastrouhaná jablka, tvaroh smíchaný se žloutkem, navrch posypeme na kousky nakrájeným pečivem a dáme zapéct.

 

Alternace?

Pečivo: někdo nedá dopustit na vánočku, jiný na rohlíky, někdo použije toastový chléb.

Tvaroh: někdo jej nedává, někdo ano. Pro malé dítě můžeme nahradit jogurtem.

Sníh: já jej v žemlovce nemusím, ale uznávám, že pokrm pozdvihne. Pro větší dítě se hodí, malé se spokojí se žloutkem.

Rozinky: jsou nezávadné, doporučuji nakrájet na kousky a přidat do tvarohu pro přirozenější sladkost.

Skořice: bez té by to nešlo! Pokud máte zavedenou, nezdráhejte se posypat jablka alespoň trošičkou skořice.

Ořechy: pro děti nejsou vhodné, počkejte s nimi alespoň do tří let věku dítěte.





 

Komentáře

Oblíbené příspěvky