Žemlovka
A do třetice zapečených pokrmů tu máme jednu sladkost. Zemlbána, semlbába, žemlovka, bublanina… Stále jeden a tentýž pokrm na bázi pečiva a jablek.
Pečivo zvláčníme dostatečným množstvím mléka s vajíčkem, přidáme nastrouhaná jablka, tvaroh smíchaný se žloutkem, navrch posypeme na kousky nakrájeným pečivem a dáme zapéct.
Alternace?Pečivo: někdo nedá dopustit na vánočku, jiný na rohlíky, někdo použije toastový chléb.
Tvaroh: někdo jej nedává, někdo ano. Pro malé dítě můžeme nahradit jogurtem.
Sníh: já jej v žemlovce nemusím, ale uznávám, že pokrm pozdvihne. Pro větší dítě se hodí, malé se spokojí se žloutkem.
Rozinky: jsou nezávadné, doporučuji nakrájet na kousky a přidat do tvarohu pro přirozenější sladkost.
Skořice: bez té by to nešlo! Pokud máte zavedenou, nezdráhejte se posypat jablka alespoň trošičkou skořice.
Ořechy: pro děti nejsou vhodné, počkejte s nimi alespoň do tří let věku dítěte.
Komentáře
Okomentovat