Babyguláš

guláš babyguláš
 Do dětského jídelníčku červené maso prostě patří. Většinou sáhneme po hovězím, určitě ale neuděláme chybu, pokud si pro omáčku vybereme kvalitní kousek ze zvěřiny - váleček ze srny, kýtu z kance či z daňka.

A protože je guláš klasikou naší kuchyně (a i my doma jej milujeme), tak jsem se rozhodla připravit guláš také Medě - v upravené dětské verzi. Pokrm je vhodný zhruba od 8m, řiďte se potravinami, které máte v jídelníčku svého dítěte zavedené.

Cibulku na velmi drobno nakrájenou necháme lehce zesklovatět na olivovém oleji, přidáme maso a opečeme, okořeníme (drcený kmín, troška sladké červené mleté papriky, lze přidat také trošku majoránky) a zapražíme. Poté zalijeme vodou a velmi dlouho velmi pomalu vaříme, dokud maso nezměkne - dbáme na opravdu pomalé probublávání a nebojíme se vařit několik hodin. 

Na konec omáčku zahustíme - ve vodě rozmícháme trošku mouky (já s oblibou používám ovesnou pro její plnou chuť) a opět důkladně provaříme.

 

Alternativy:

  • k výše míněnému koření můžeme přidat lžičku protlaku a zapražit jej, omáčka bude silnější
  • někdo preferuje guláš se zeleninou v základu, můžeme k opečenému masu přidat na drobno nakrájenou papriku, rajče bez semínek, trošku na drobno nakrájené mrkve; zelenina se v omáčce rozvaří a zahustí ji

 

Přílohy:

  • tak jako ke každému guláši neuděláme chybu s chlebem ani s knedlíkem
  • za zkoušku stojí také bramborové nočky nebo šišky, případně bramborový knedlík

 

 


 

Komentáře

Oblíbené příspěvky