Babyguláš
A protože je guláš klasikou naší kuchyně (a i my doma jej milujeme), tak jsem se rozhodla připravit guláš také Medě - v upravené dětské verzi. Pokrm je vhodný zhruba od 8m, řiďte se potravinami, které máte v jídelníčku svého dítěte zavedené.
Cibulku na velmi drobno nakrájenou necháme lehce zesklovatět na olivovém oleji, přidáme maso a opečeme, okořeníme (drcený kmín, troška sladké červené mleté papriky, lze přidat také trošku majoránky) a zapražíme. Poté zalijeme vodou a velmi dlouho velmi pomalu vaříme, dokud maso nezměkne - dbáme na opravdu pomalé probublávání a nebojíme se vařit několik hodin.
Na konec omáčku zahustíme - ve vodě rozmícháme trošku mouky (já s oblibou používám ovesnou pro její plnou chuť) a opět důkladně provaříme.
Alternativy:
- k výše míněnému koření můžeme přidat lžičku protlaku a zapražit jej, omáčka bude silnější
- někdo preferuje guláš se zeleninou v základu, můžeme k opečenému masu přidat na drobno nakrájenou papriku, rajče bez semínek, trošku na drobno nakrájené mrkve; zelenina se v omáčce rozvaří a zahustí ji
Přílohy:
- tak jako ke každému guláši neuděláme chybu s chlebem ani s knedlíkem
- za zkoušku stojí také bramborové nočky nebo šišky, případně bramborový knedlík
Komentáře
Okomentovat