Termix

 Kupovaná klasika mi vždycky chutnala, poslední dobou z ní ale cítím škroby, takže ji nechci jíst ani já, natož abych ji dávala dceři. No a připravit si domácí variantu zabere jen chvilku času, navíc můžeme popustit uzdu fantazii při vymýšlení různých příchutí.

 


 Základní recept

Uvaříme vanilkový puding z půl litru mléka, lehce osladíme, přidáme navíc vanilku. Necháme zchladnout, pravidelně mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Do zchladlého pudingu vmícháme plnotučný tvaroh pokojové teploty.

Rozdělíme do misek, využít můžeme také šroubovací skleničky - v uzavřené nádobě vydrží bez potíží 3 dny.

Tip: Pokud máte raději krémovější konzistenci, uvařte puding z 6dcl mléka. Konzistenci ovlivní také druh tvarohu. 

Alternativy: 

  • K pudingovému prášku můžeme přidat kvalitní holandské kakao. 
  • A nebo můžeme část mléka nahradit ovocnou šťávou. 
  • Do hotového termixu také můžeme před litím do misek rozmixovat banán. 
  • Pro starší děti můžeme do vlažného termixu přidat lžíci arašídového másla a pečlivě ji zapracovat do hmoty.
  • Část mléka můžeme nahradit kokosovým mlékem.


Komentáře

Oblíbené příspěvky