Dokonalé rohlíky
A jsou i s videonávodem!
Ingredience:
400g hladké mouky
2g cukru (a nebo 8g medu)
8-10g soli
20g droždí
25g oleje
220g polotučného mléka
Postup:
Těsto řádně uhněteme, necháme cca 30min nakynout (do zdvojnásobení objemu). Poté zpracujeme, rozdělíme na 8 dílů a každý dílek zpracujeme do malé kuličky. Ty musí být opravdu dobře propracované. Necháme 10-15min odpočívat, poté vyválíme do trojúhelníku a smotáme rohlíky. Pořádně je utáhneme, ouško přichytíme k rohlíku, trochu zaválíme, špičky ztenčíme. Hotové rohlíky necháme asi 30min nakynout. Mezi tím si předehřejeme troubu. Na dno vložíme plech s vodou (a nebo vodu vlijeme přímo do výlisu trouby), teplotu nastavíme cca na 190°C a necháme alespoň 20min nahřívat. Nakynuté rohlíky vložíme do trouby (pozor na horkou páru!) a pečeme zhruba 8-10 min, v polovině pečení otočíme plech zády dopředu.
Komentáře
Okomentovat