Pod stromeček patří kniha!

Dostáváte k Vánocům knihy? A nadělujete je? Občas člověk ví bez rozmyslu, co chce nadělit. Někdy ale tápe a váhá. Já mám sice většinou jasno, ale mám jiný problém - mou největší bolestí je nadělování takových knih, které chci sama dostat. A tak pokud mi jen trošku čas dovolí, naděluji knihu, kterou jsem již stihla přečíst. Ne, rozhodně to není nejlepší cesta. A tak jsem pro vás ve spolupráci s úžasnou Lucií z e-shopu Dobré knihy připravila výběr těch nejrozmanitějších knižních novinek, které rozhodně stojí za pozornost!



Knížka pod stromečkem pro nejmenší čtenáře

Psali jste si především o tipy pro nejmenší čtenáře, takže tady jsou. Čtyři zcela odlišné tituly, které mají jedno společné: bavit budou nejen děti, ale také dospěláky!

Péťa cviční mluvení: Série knih o Péťovi doprovodí nejedno dítě na cestě k mluvení. Jednoduchá forma, zábavné ilustrace, ale především rozvoj slovní zásoby.

Opatrně na to mrně:Kombinace všeho, co rodič potřebuje: motivační kniha pro sourozence, kniha shrnující běžný den dítěte, knížka plná básniček, které jsou snadno zapamatovatelné, kniha plná barevných ilustrací.

Rok na horách: Další ze série celoročních knížek. Znáte Rok v lese? Pak je Rok na horách dalším perfektním titulem pro malé prohlížeče knížek. A taky pro malé vypravěče, kteří se chtějí nechat inspirovat nádhernými ilustracemi.

Bafni na něj: Horor pro nejmenší čtenáře. Bojí se vaše děti? Pomozte jim s tím skoncovat! Kniha z pera českého spisovatele Honzy Vojtíška je plná barevných ilustrací a perfektního příběhu. 

 

Knížka pod stromečkem pro větší děti

Není lehké vybrat správnou knížku pro menší čtenáře, kteří jsou však již ve světě knih značně autonomní. Co takhle nejnovější Babička drsňačka, Prašina a nebo Leila a modrá liška

Pro mě osobně je tahle oblast literatury neprobádanou pustinou. Ale dostala jsem možnost přečíst si Leilu, knihu, která je inspirovaná skutečným příběhem lišky, která přešla celý světadíl. A vím jistě, že tohle číst chcete, a to i vy, dospěláci! 

A pokud máte doma také menšího čtenáře, tak je tandem Leila a Dobrý den, liško! zcela neodolatelná kombinace!



Knížka pod stromečkem pro náctileté

S YA literaturou se v posledních letech roztrhl pytel. O to horší je se v knižních novinkách zorientovat. Po jakém titulu tedy sáhnout?


Ex na koštěti: Praštěný zamilovaný příběh s happy endem. Klasika, která se nikdy neomrzí, i když tentokrát bude v trošku strašidelnějším hávu.

Lightlark: Láska a lež, napínavé dobrodružství a boj o přežití. Příběh, který musíte dočíst, i když s budete bát.

Na vždycky: Dárkové balení obsahuje čtyři tituly. Zabavte svou puberťačku příběhy plnými humoru, lásky, ale také světa sociálních sítí.

Se špetkou skořice: Studovat, starat se o malou dceru, zajistit si živobytí. To je trošku hodně na dospívající dívku. A pak je tu ještě jedna vášeň, bez které nedokáže být: vaření. Tahle knížka je recept na dlouhé zimní večery!

 

Knížka pod stromečkem pro čtenářku

Všechno četla? Je těžké se jí trefit do vkusu? Vsaďte na jistotu! Tady je pár neotřelých tipů na knihy, které potěší téměř každou čtenářku!

Romantický společenský román? Taylor Jenkins Reid: Sedm manželů Evelyn Hugo 
Tato kniha vás zavede do Spojených států a spolu s mladou novinářkou dostanete možnost nahlédnout do soukromého života slavné herečky Evelyn. Fiktivní životopis parádně propojuje osudy dvou zcela odlišných žen.

Láska, naděje, povzbuzení? Matt Haig: Půlnoční knihovna 
Život máme jen jeden. Ale co když ne? Co kdybychom měli možnost změnit svá rozhodnutí a vyzkoušet si, jaký by byl náš život, kdybychom se zachovali jinak? Tahle knížka vás prostě nepustí, protože je napínavá, zábavná, ale zároveň vás nutí zamýšlet se s každou další kapitolou nad vlastním životem. Ne nadarmo se stala světovým bestsellerem.

Společenský román na základě skutečných událostí? Magda Knedler: Nikdo ti neuvěří

Život s manipulátorem udělá peklo na zemi celé rodině. O to více v době, kdy žena nebyla silnou a emancipovanou bytostí. Nemusíme příliš cestovat ani v čase (stačí se vrátit o sto let), ani po světě (stačí střední Evropa). Příběh vycházející ze skutečných událostí přinese až mnoho neuvěřitelných momentů na to, aby mohl být smyšlený.

Psychologický román? Irena Piloušková: Buď hodná

Příběh poskládaný jako mozaika vyprávění několika žen. Různé pohledy, různé pocity, jeden manipulátor. I za záclonkou navenek spokojeného vztahu se může ukrývat domácí násilí. A to psychické bývá mnohdy krutější než fyzické.

 

Knížka pod stromečkem pro čtenáře

Vánoce bez knihy nejsou Vánoce! No dobře, možná ještě bez ponožek. Ale kniha chybět nesmí. Trefit se do vkusu muže může být náročné. Tady jsou mé tři tipy! 

Knihonoš: Laskavý příběh plný naděje a povzbuzení, avšak bez patosu. Že to není možné? Ale je! Přesně takový je knihonoš!

Všechny cesty vedou do Santiaga: Další titul z pera Ladislava Zibury. Pokud tohoto svérázného cestovatele neznáte, o hodně přicházíte! A pokud jej znáte, pak vám cesta do Santiaga nesmí chybět.

Mýtoversum.Příběh ambiciózního démona: Napětí a mystika se mísí se šedivou realitou 50. let. Více protikladný již být úvod příběhu nemůže. 

 

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky